Engin Güneysu ile Küba'da Sokak Fotoğrafçılığı Atölyesi ve Gezisi


Engin Güneysu ile
KÜBA TURU VE SOKAK FOTOĞRAFÇILIĞI ATÖLYESİ 

01-12 Aralık / 2018 
Küba’da Sokak Fotoğrafçılığı Atölyesi ve Gezisi 
Atölye danışmanı : Engin Güneysu 
Bilet Satışı ve bilgi için: 
https://www.duspatikasi.com
enginguneysu@gmail.com

Belgesel ve  Sokak fotoğrafçılığı alanlarında çalışmalarını sürdüren Agence Le Journal fotoğrafçısı Engin Güneysu Küba'da 12 gün sürecek Sokak Fotoğrafçılığı atölyesi düzenliyor . Katılımcılar bu programda fotoğrafçılıklarını geliştirirken bir yandan da Küba'nın eşsiz güzelliklerine Küba'da yaşamını sürdüren  Türk rehberimiz eşliğinde onlarca deneyime tanıklık edecekler.              


Program kapsamında işlenecek konular başlıca şöyle:


Dünya'da kent fotoğrafı adına dünden bu güne yapılan işlerin incelenmesi, katılımcıların portfolyolarının değerlendirilmesi ve daha etkili kompozisyon kurmaları için kendilerine sokakta ve sınıf ortamında aydınlatıcı ipuçlarının aktarılması. 

Katılımcılar seyahat öncesi ekipman tercihleri konusunda atölye danışmanı 
Engin Güneysu'dan öneriler alabilecekler.

Sokak Fotoğrafçılığı

Sokaklar, toplumların kültürlerinin en büyük ve doğrudan yansımasını oluşturur. Bir yere dair orada bulunan insanların yaşayış tarzları hakkında en temel bilgiler şehirlerin görüntülerine bakarak oldukça kolay ortaya çıkartılabilir.

Sokaklar, aslında doğal bir platodur. Sokak fotoğrafçısı da bu devamlı değişim halindeki sahneyi en iyi değerlendiren kişidir, anlık değişen ışık koşulları kendisinden bağımsız hareket eden insanlar, sokak fotoğrafçısının işini zorlaştırır.

Ama fotoğrafçı; fotoğraf makinesine hakim olmayı ve konunun neresinde ne zaman bulunulması gerektiğini bildiği sürece ortaya kurgudan öte gerçeğin en yalın halini çıkartacaktır.



 Seminer Katılım Koşulu:

*Temel Fotoğraf Bilgilerine sahip olmak (diyafram, enstantane, pozlama vb.)
*Manuel kullanıma uygun olan bir fotoğraf makinesine sahip olmak 
Dileyenler iPhone diğer markalarda netlik , ışık kontrolü yapılabilen pro modlu cep telefonlarıyla da katılabilirler. 


İlk oturumda  katılımcıların 10 - 15 adet kendi çektikleri fotoğraflarını flaş bellekte yanlarında getirmeleri gerekmektedir.
Seminer Katılımcı Sayısı: En az 4, en çok 10 kişi ile sınırlıdır.




TUR PROGRAMI

1. Gün
İstanbul >> Havana
Havana

1Aralık 2018 Sabahı Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde KLM havayollları kontuarı önünde buluşarak saat 08.45'ta KLM Hava yollarının Amsterdam aktarmalı seferi ile Küba'ya hareket ediyoruz.Havana Havaalanında uzun yıllardır orada yaşayan rehberimiz bizi karşılıyor.Küçük bir Havana turu ardından casalara dönüp Küba'nın doğasına, yaşantısına uyanmak için dinleniyoruz.

2. Gün 

Havana
Bu günü Havana’ya ayırdık. Kentin tarihi dokusu oldukça etkileyici. Katedral Meydanı, Armas Meydanı, Castillo De La Real Fuerza Kalesi’ni göreceğiz. Şehrin sokaklarında gezinirken günlük hayata tanık olacağız. Ernesto Che Guevara’nın müze olan evini ziyaret edeceğiz. Ardından Rom Müzesinde şeker kamışının içkiye dönüşüm sürecini izleyeceğiz. Devrim Müzesini ziyaret ettikten sonra Malecon’ a gideceğiz. Ernest Hemingway’in müdavimi olduğu barlar sokağında dolaşacağız ve serbest zamanda Havana akşamının tadını çıkaracağız.

3. Gün 

Havana
Kahvaltının ardından Havana’dan ayrılıp amerikalıların Küba Devrimi’ni bastırmak için çıkartma yaptığı Playa Giron, nam-ı diğer Domuzlar Körfezi’ne gideceğiz. ( bu müthiş sahilde denize gireceğiz ) Körfezde katılmak isteyen misafirlerimizle bot turu yapacağız. Daha sonra Cienfuegos’a doğru yola devam edeceğiz. Kent mimarisinin yanı sıra coğrafi anlamda da çok güzel bir yer olan Cienfuegos sokaklarında dolaşacağız, tarihi tiyatroyu ziyaret edeceğiz. İki saat kadar sürecek yolculuktan sonra Trinidad’a varacağız. Tropik sahili ve eğlence mekanlarının yanı sıra kirlenmemiş bir doğaya sahip şehirde denizin ve gece merdiven eğlencesi meşhur olan kasabanın tadını çıkarıyoruz.

4. Gün

Havana - Cienfuegos - Trinidad
Trinidad sokaklarını dolaşmaya gündüz devam edeceğiz. Arnavut kaldırımlı caddelerin, renkli yapıların ve tropik iklimin şehre kattığı özgün havayı soluyacağız. İznaga Kulesi’ni gördükten sonra Trinidad’a döneceğiz. Birçok ünlünün uğrak yeri olan meşhur Tropik Ancon Plajı ve karayip esintisi bizileri bekliyor. Akşam deniz dönüşü Trinidad merdivenlerindeki yerel dans ve şovlar bizi içine çekiyor.

5. Gün

Trinidad - Santa Clara - Havana
Sabah rotamızı Santa Clara’ya çevireceğiz. Bir buçuk saat kadar sürecek yolculuğun ardından devrimin en önemli tanığı olan Santa Clara’ya ulaşacağız. Devrim günlerinde karargah olarak kullanılan özgürlük trenini göreceğiz. Ernesto Che Guevara’nın mozolesini ziyaret edeceğiz. Santa Clara sokaklarında gezindikten sonra Havana’ya doğru hareket edeceğiz. Yolculuğumuz Küba'nın ruhunu yansıtan araçlarla üç saat kadar sürecek.

6. Gün

Havana-Vinales
Sabah Havana’dan ayrılıp yaklaşık iki buçuk saatlik yolculukla Vinales Vadisi’ne gideceğiz. Dünya’da ender görülen kaya yapısı ve yemyeşil doğası ile ünlü Vadi UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınmış. Kaliteli tütünlerin üretildiği vadideki atölyelerde puro üretiminin inceliklerini göreceğiz.  Evrim teorisinin resmedildiği dünyanın en büyük kaya resmini, Mural de la Prehistoria’yı gördükten sonra akşam yemeğini yemek ve hazırlanmak için casa larımıza döneceğiz.

7. Gün 
Vinales
Vinales'te ikinci günümüzde  sabah kahvaltımızdan hemen sonra 
Cueva del Indio Mağarasında sandal turu yapacağız. Mağarayı kaplayan olağanüstü görünümlü doğal 
oluşumların ilginç dokusunu seyredeceğiz. Sonrasında İsteyen arkadaşlarımızla at binerek çevreyi gezeceğiz. At binmek istemeyenler doğada keyifli bir yürüyüş yapacak.


8. Gün

Vinales-Havana
Kahvaltının ardından yola çıkıyoruz. 1 saat yolculuktan sonra ilk durağımız, devrim sonrasının ormanlaştırma projelerinden biri ve eko-turizmin Küba’daki başkenti cennet mekan Las Terrazas. Dağların ortasında bir göl, ve gölün etrafında bir küçük bir kasaba Las Terrazas.İsteyen misafirler nehirde yüzme keyfi yapabilir.Kalan grup ile tropik ormanda yürüyüş ve kahvelerin fermante edildiği çiftliklere tropik bir yürüyüş yapıyoruz.

Bu keyifli gün sonu rotamız Havana olacak.

9. Gün

Havana
Bugün Havana'da çok özel anlara tanıklık edeceğiz ilk durağımız bir açık hava müzesi niteliğindeki eski Havana'da yer alan Plaza Vieja meydanı olacak burada bulunan harika manzarayı görmek için Camera Obscura adındaki binaya ziyaret gerçekleştireceğiz , sonrasında Antrepo adında denize sıfır ve inanılmaz büyüklükte olan sanatçıların resim ve sanat eserlerini sattığı bu yeri geziyor Buradan rotamızı Dünyanın en şık ve müze mezarları denince ilk akla gelen yerlerinden birisi olan Cristobal Kolon'a yönlendiriyoruz ziyaretimizin bitimiyle beraber akşam katılımcılarımız için düzenlediğimiz organizasyonda Cuba Libre ve Mojito yapımını öğrenmek üzere eski Havana'da bulunan barımıza geçiyoruz.


10. Gün
Havana

Kahvaltı sonrası bugün nispeten serbest ve relax bir gün olacak.İsteyen misafirler Havana sokaklarında alışveriş yapabilip ayrıca  Engin Güneysu'nun favori mekanlarında dolaşıp fotoğraf çekebilecekler .İsteyen ise Miami’yi karşısına alıp karayip denizinin tadını çıkarabilecek. 

Akşam Küba’nın sanat galerisi olarak nitelendirilen Fabrika Arte’ye gidiyoruz son dansımızı ederek Küba'yla onun dilinde vedalaşıyoruz.



11.Gün

Ekstra Tur
Hemingway'in Küba'sı
Tur ücreti 50
 €

Küba'da geçireceğimiz son günümüz, 11. günde dilerseniz yazar Ernest Hemingway turuna katılacağız. Yazarın Ambos Mundos otelde 7 yıl kaldığı 511 nolu odayı, Havana’ya 20 dakika uzaktaki küçük bir Küba balıkçı köyü olan ünlü romanı "İhtiyar Balıkçı ve Deniz" yazdığı yer olan ve yazarın öğlen yemeklerini yediği Cojimar köyüne gidip Las Terezzas restaurantta öğle yemeğimizi alacağız. "Çanlar Kimin için çalıyor" romanından kazandığı para ile aldığı, Muhteşem La Vigia çiftliğindeki evi La Finca’yı, bugün Hemingway müzesini olarak kullanılan evini gezeceğiz. Öğlen yemeği sonrası Havana ya geri dönüp serbest zaman Ernest Hemingway'i hatırlatacak La Bodeguita del Medio'da, La Floridita’da Daikiri içebilir, hemen her sokakta, barda söyleyen müzisyenlere eşlik edebilirsiniz. Latin Müzik yapılan sokak cafelerinde hoşça vakit geçirebilir ve kentin en hareketli caddelerinden biri olan Calle Obispo’da yürüyüş yapabilirsiniz. Bu cadde üzerinde el sanatları ile ilgili küçük dükkanlar, kitapçılar, galeriler, barlar ve cafeler bulabilirsiniz.

Ya da Havana'da kalıp renkli sokakların tadını çıkarabilirsiniz.

12.gün

Havana - İstanbul
Küba turumuzun son gününde KLM Havayolları'nın saat 19.15 uçuşu ile güzel anılar ve anlar biriktirdiğinizi umduğumuz turumuzun son gününde İstanbul'a dönmek için yola çıkıyoruz.



Bilet Satışı için: 
https://duspatikasi.com

Kayıt:
Whatsapp Kurumsal +90536 2657454
info@duspatikasi.com
Ofis :0212 9750875

Atölye ve Tur Ücreti 1600 Euro
Havana için gidiş dönüş Uçak bileti katılımcıya aittir

Ücrete Dahil Olanlar

Tur boyu Gece Konaklamalar
Atölye danışmanlığı ve Rehberlik
Sabah Kahvaltıları
Şehirler arası Ulaşım
Seyahat ve Kaza Sigortası

Ücrete Dahil Olmayanlar
Küba Vizesi (50 €)
Yurtdışı Çıkış Harcı
Şahsi Harcamalar
Bahşişler
At Safari
Tekne Turu
Latin Dansları Eğitimi
Müzelerin Giriş Ücretleri






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SARAYBOSNA SOKAK FOTOĞRAFÇILIĞI ATÖLYESİ 17-18-19 Kasım 2023

Radio Sarajevo / Engin Güneysu

BAKI - KÜÇƏ FOTOQRAFİYASI SEMİNARI 13-14 may 2023