Radio Sarajevo / Engin Güneysu


Kitap adı: Radio Sarajevo

Kitap sahibi : Engin Güneysu
Çalışmanın yapıldığı yer : Bosna Hersek

Yayın : Kişisel Yayın

Matbaa : Print Center
Kitap adedi: 450 adet limited , 50 adet özel edisyon imzalı limitli baskı hediyeli.
Kağıt : Tatami 150 gsm
Kitap tasarım : Engin Güneysu ve Burhan Üçkardeş

Dil : Türkçe,İngilizce
Sayfa sayısı : 152

Proje süresi : 10 yıl


Shopier 

https://www.shopier.com/ShowProductNew/products.php?id=12960217


 Satış fiyatı 1000 tl 


Özel Edisyon: 50 adet ile sınırlı, numaralı imzalı kitap yanında 1 ad 50 adet ile sınırlı 18x24 cm imzalı baskı ile 150 Dolar


Sipariş için : TEB Bankası / Engin Güneysu 

Iban: TR940003200000000061057013


Ödeme yapılırken not bölümüne lütfen adres ya da iletişim bilginizi bırakınız mail,telefon no. 



Kitaba Dair


Radio Sarajevo, 10 yıla yayılan bir çalışmayla ortaya çıkmış, çok katmanlı bir fotoğraf kitabı projesi. Projenin başlangıcı 2012 yılına uzanıyor. 5 bölümden oluşan kitap, Yugoslavya’nın son günlerinden, günümüz Bosna'sına uzanan süreci takip ediyor. Bu bölümler sırasıyla;

 

· 1984 Saraybosna Kış Olimpiyatları, 

·  Bosna Savaşı, 

·  Srebrenitsa Katliamı, 

·  Duje Rehabilitasyon Merkezi

·  Günümüz Bosnası.



1984 Kış Olimpiyatları, Yugoslavya’nın son resmi etkinliği olacaktı. Yaklaşık 7 yıl sonra çıkacak olan savaştan henüz kimsenin haberi yoktu. 95 yılında ateşkes imzalanmış olmasına rağmen, yürüyerek güvenli bölgeye geçmeye çalışan 12 bin kişiden 8 bini birkaç gün içerisinde sırp milisler tarafından katledildi. Dünya bu kayıplardan, toplu mezarların ortaya çıktığı 2000li yıllarda haberdar oldu. Halen her yıl Srebrenitsa Soykırımı’nın yıldönümü olan 11 Temmuz gününde, toplu mezarlardan çıkarılarak kimliği tespit edilen insanların defin işlemleri gerçekleştiriyor.

 

Üzerinden 20 yıldan fazla zaman geçmiş olsa da, yalnızca sokaklarda değil insanların yüzlerinde de savaşın izlerine rastlamak mümkün. Duje; savaş sonrasında bağımsız vakıf ve kuruluşların destekleriyle ayakta kalan büyük bir rehabilitasyon merkezi. Bu merkez aynı zamanda Bosna halkı için savaş sonrasında iyileşme ve yaşamın normalleşmesi sürecini temsil ediyor. Bu bakımdan Duje’ye odaklanılan dördüncü bölüm, kitap için önemli kırılım noktalarından biri.


Bugünlerde Bosna'da yarı neşeli yarı hüzünlü bir hayat var. Yaşlılar geçmişi unutmaya çalışırken, gençler geleceğe umutla bakıyor. Her iki kuşağın da işi oldukça zor. 

Yaşanılanların izlerini silmek kolay olmasa da, Bosna halkı fazlasıyla güçlü. 

Radio Sarajevo ile Engin Güneysu, bu küllerinden doğuş öyküsüne sizleri de şahit kılıyor.





Engin Güneysu kimdir,


1981 yılında Samsun’da doğdu.
Fotoğrafçılık kariyerine 2004 yılında İzmir’de, Cena Reklam Ajansında fotoğraf editörü olarak başladı ,yine aynı yıl içinde Bodrum’un Kalbi dergisi ve 2004 Turkey/izmir /Çeşme Guide kitabının fotoğrafçılığını yaptı.
2006-2007 Arasında Türkiye/Samsun'da Eğitim Gönüllüleri Parkında, aralıklı olarak, çocuklara yönelik fotoğraf eğitimi verdi.
2008 Uluslararası National Geographic Fotoğraf Yarışması Türkiye’de ikincilik ödülü aldı. Bununla birlikte eserleri birçok yarışmada ödül, derece, sergilemeye hak kazandı.
2011'de açılan Türkiye fotoğraf Müzesi'nde fotoğrafları müzenin daimi koleksiyonunda yer aldı.
Türk Hava Yolları dergisi olan Skylife magazinde 2014-2015 tarihlerinde fotoğraf editörlüğü yapmıştır.
Şu sıralar çeşitli dergiler için editoryal işler yapmaktadır, 2012 de katıldığı Agence Le Journal fotoğraf ve multimedia ajansı bünyesinde 5 yıla yakın fotografçılık yapmıştır .Bugünlerde uzun soluklu fotoğraf projeleri yürütüp Yurt içinde ve dışında fotoğrafçılık atölyeleri düzenlemektedir.




 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SARAYBOSNA SOKAK FOTOĞRAFÇILIĞI ATÖLYESİ 17-18-19 Kasım 2023

BAKI - KÜÇƏ FOTOQRAFİYASI SEMİNARI 13-14 may 2023