Küba’da iPhone Fotoğrafçılığı Atölyesi ve Küba Gezisi

KÜBA TURU VE IPHONE FOTOĞRAF ATÖLYESİ  

18-27 Kasım / 2017 
Küba’da iPhone Fotoğrafçılığı Atölyesi ve Küba Gezisi 
Atölye danışmanı : Engin Güneysu 
Bilet Satışı ve bilgi için: 
https://duspatikasi.com/turlar/kuba-turu




Sokak fotoğrafçılığı ve mobil fotoğrafçılık alanlarında çalışmalarını sürdüren Agence Le Journal fotoğrafçısı Engin Güneysu iphone unuzu en iyi şekilde kullanabilmeniz için Küba’da 10 günlük iphone atölyesi ve Düş Patikası deneyimi ile bir Küba gezisi organize ediyor .10 gün sürecek olan ‘’ iPhone Fotoğrafçılığı Atölyesi ‘’ ile cebinizdeki teknoloji sayesinde amaca en uygun app ler ile kendinizi en iyi şekilde ifade etme imkanı bulacaksınız.

DSLR & AYNASIZ  
Dslr ya da aynasız fotoğraf makinesi kullanan fotoğrafçılara tablet veya iphone larında etkili fotoğraf düzenleme eğitimi verilecektir.

iPhone, Sokak ve Üretim 
Örnek vermek gerekirse Sokak Fotoğrafçılığında belki de ilk kural fark edilmemektir iphone ise bunun için tamda biçilmiş kaftandır ! akıllı telefonların kullanışlı kamerası ve atölyede kazanacağınız yaratıcı fotoğrafçılık teknikleri ile pratik işler üreten bir Sokak fotoğrafçısı haline gelebilirsiniz ,

Neler dahil
iPhone Fotoğrafçılığı ders Paketi ( sözlü ve uygulamalı anlatım ) Yaratıcı kompozisyon kurmanın püf noktalarına değinmek.
Üretilen görüntüler için profesyonel yorumlar.

HAVANA FOTOĞRAF SERGİSİ 
Atölye'nin son günü katılımcıların ürettikleri işlerden Havana’da mini bir iPhone fotoğraf sergisi gerçekleştirilecektir ‘’

Önemli not ! 
Atölyeye katılmadan önce mail ile cihazınıza hangi app leri indirmeniz gerektiğine dair bilgi vereceğiz.
Unutmayın atölyeye gelirken şarjınızın tam olduğundan ve şarj cihazınızı yanınıza aldığınızdan emin olun .)

Seminer Program Kapsamı 
iPhone Fotoğrafçılığına genel bakış ve tarih içerisinde gelisim süreci. iPhone ile iş üreten Dünya’da ve Türkiye’de ki örnekleri.
Işık ölçümü nasıl yapılır ? Akıllı cihazlar ile fotoğraf çekmek
( ios iphone ve ipad uygulamalı cihazlar Akıllı cihazlar üzerindeki kameranın diğer fotoğraf makinalarından farkı nelerdir ?
Akıllı cihazlar ile fotogğraf çekerken bilmemiz gerekenler.
Netlik. Işık ayarı ( Fotoğrafı daha aydınlık ya da karanlık çekmenin yolları Beyaz Dengesi.
Uygulamaları indirmek için Store kullanımı.
Fotoğraf çekerken ve işlerken hayatımızı kolaylaştıracak uygulamalar ve doğru tercihler.
Fotoğraf çekmek için kullanılan uygulamalar
Mobil fotoğrafçılar için görüntü üretmek ve kaydetmek, kaydedilmiş görüntüleri son haline getirmek için binlerce uygulama mevcuttur.
Bu seminerde ele alınacak uygulamaların bazı özellikleri şunlardır;
Biçimlendirme ihtiyaçlarınızın %95’ini karşılayan en iyi uygulamalar. Selective Adjust” (seçmeli ayar) ve “Center Focus” (merkez odak) araçları olan uygulamalar,
En küçük ve karmaşık detayları biçimlendirmek için kullanılan uygulamalar. Ayrı ışık/odak ayarı ve kilidi, tam ekran deklanşör.
Son biçimleme, kırpma özelliğine bağlı kalmak yerine, tek bir çekimle harika bir görüntü oluşturmak için denemeler yapabileceğiniz uygulamalar.
Yüksek çözünürlükte fotoğraf çekmek için kullanılan uygulamalar.
Değişen filmler ve lensler ile “eşsiz” fotoğraf çekmemizi sağlayan uygulamalar . Çekilen fotoğrafların paylaşımı ve paylaşım mecraları. Paylaşım sitelerine fotoğraf gönderilmesi.
Yedekleme ,Arşivleme ,Baskı .

Seminer Sonunda Kazanılacak Beceriler 
Fotoğraflarınızda neyin işe yarayacağı ve daha da önemlisi neyin işe yaramayacağı ve nedenleri konusunda sizi bilgilendirip tam olarak nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda yönlendireceğiz.
Fotoğraf Uygulamaları “Kirliliği” ayıklamanıza yardımcı olacak ve gerçek bir etki
yaratan özel uygulamalar odaklanmanızı sağlayacak görüş açınız için gereken eğitimi tamamlamış olacaksınız.
Anlatım Şekli
Akıllı cihazlar için anlatım ios ( iphone-ipad ) ios işletim sistemli cihazlar üzerinden yapılacaktır
Anlatmak istediğiniz bir şeyler varsa; cebinizdeki telefon “Alo”dan fazlasını dile getirebilmenize olanak tanıyor.
Yapmanız gereken şey, cebinizdeki yeni dünyaya sadece dokunmak.

Atölyeye katılmak için neler gerekli

Seminer için gerekenler• IOS, işletim sistemi ile çalışan akıllı cihazlar.

TUR PROGRAMI

1. Gün
İstanbul >> Havana
Havana

Saat 05.30'da Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde KLM havayollları kontuarı önünde buluşarak saat 08.30'ta KLM Hava yollarının ile Amsrerdam aktarmalı Küba'ya hareket ediyor. Havaalanında uzun yıllardır orada yaşayan rehberimiz bizi karşılıyor.Küçük bir Havana turu ardından casalara dönüp Küba'nın doğasına, yaşantısına uyanmak için dinleniyoruz.

2. Gün

Havana
Bu günü Havana’ya ayırdık. Kentin tarihi dokusu oldukça etkileyici. Katedral Meydanı, Armas Meydanı, Castillo De La Real Fuerza Kalesi’ni göreceğiz. Şehrin sokaklarında gezinirken günlük hayata tanık olacağız. Ernesto Che Guevara’nın müze olan evini ziyaret edeceğiz. Ardından Rom Müzesinde şeker kamışının içkiye dönüşüm sürecini izleyeceğiz. Devrim Müzesini ziyaret ettikten sonra Malecon’ a gideceğiz. Ernest Hemingway’in müdavimi olduğu barlar sokağında dolaşacağız ve serbest zamanda Havana akşamının tadını çıkaracağız.

3. Gün

Havana
Kahvaltının ardından Havana’dan ayrılıp amerikalıların Küba Devrimi’ni bastırmak için çıkartma yaptığı Praya Giron, nam-ı diğer Domuzlar Körfezi’ne gideceğiz. Körfezde katılmak isteyen misafirlerimizle bot turu yapacağız. Daha sonra Cienfuegos’a doğru yola devam edeceğiz. Kent mimarisinin yanı sıra coğrafi anlamda da çok güzel bir yer olan Cienfuegos sokaklarında dolaşacağız, tarihi tiyatroyu ziyaret edeceğiz. İki saat kadar sürecek yolculuktan sonra Trinidad’a varacağız. Tropik sahili ve eğlence mekanlarının yanı sıra kirlenmemiş bir doğaya sahip şehirde denizin ve gece merdiven eğlencesi meşhur olan kasabanın tadını çıkarıyoruz.

4. Gün

Havana - Cienfuegos - Trinidad
Trinidad sokaklarını dolaşmaya gündüz devam edeceğiz. Arnavut kaldırımlı caddelerin, renkli yapıların ve tropik iklimin şehre kattığı özgün havayı soluyacağız. İznaga Kulesi’ni gördükten sonra Trinidad’a döneceğiz. Birçok ünlünün uğrak yeri olan meşhur Tropik Ancon Plajı ve karayip esintisi bizileri bekliyor. Akşam deniz dönüşü Trinidad merdivenlerindeki yerel dans ve şovlar bizi içine çekiyor.

5. Gün

Trinidad - Santa Clara - Havana
Sabah rotamızı Santa Clara’ya çevireceğiz. Bir buçuk saat kadar sürecek yolculuğun ardından devrimin en önemli tanığı olan Santa Clara’ya ulaşacağız. Devrim günlerinde karargah olarak kullanılan özgürlük trenini göreceğiz. Ernesto Che Guevara’nın mozolesini ziyaret edeceğiz. Santa Clara sokaklarında gezindikten sonra Havana’ya doğru hareket edeceğiz. Yolculuğumuz Küba'nın ruhunu yansıtan araçlarla üç saat kadar sürecek.

6. Gün

Trinidad - Santa Clara - Havana
Sabah Havana’dan ayrılıp yaklaşık iki buçuk saatlik yolculukla Vinales Vadisi’ne gideceğiz. Dünya’da ender görülen kaya yapısı ve yemyeşil doğası ile ünlü Vadi UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınmış. Kaliteli tütünlerin üretildiği vadideki atölyelerde puro üretiminin inceliklerini göreceğiz. İsteyen arkadaşlarımızla at binerek çevreyi gezeceğiz. At binmek istemeyenler doğada keyifli bir yürüyüş yapacak. Evrim teorisinin resmedildiği dünyanın en büyük kaya resmini, Mural de la Prehistoria’yı gördükten sonra Cueva del Indio Mağarasında sandal turu yapacağız. Mağarayı kaplayan olağanüstü görünümlü doğal oluşumların ilginç dokusunu seyredeceğiz.

7. Gün

Vinales
Kahvaltının ardından yola çıkıyoruz. 1 saat yolculuktan sonra ilk durağımız, devrim sonrasının ormanlaştırma projelerinden biri ve eko-turizmin Küba’daki başkenti cennet mekan Las Terrazas. Dağların ortasında bir göl, ve gölün etrafında bir küçük bir kasaba Las Terrazas.İsteyen misafirler nehirde yüzme keyfi yapabilir.Kalan grup ile tropik ormanda yürüyüş ve kahvelerin fermante edildiği çiftliklere tropik bir yürüyüş yapıyoruz.

Bu keyifli gün sonu rotamız Havana olacak.

8. Gün

Vinales - Havana
Kahvaltı sonrası bugün nispeten serbest ve relax bir gün olacak.İsteyen misafirler Havana sokaklarında alışveriş ve fotoğraf safari yapabilecek.İsteyen ise Miami’yi karşısına alıp karayip denizinin tadını çıkarabilecek.

Akşam Küba’nın sanat galerisi olarak nitelendirilen Fabrika Arte’ye gidiyoruz son dansımızı ederek Küba'yla onun dilinde vedalaşıyoruz.

Ekstra Tur
Hemingway'in Küba'sı
60 €
Küba'da geçireceğimiz son günümüz, 8. günde dilerseniz yazar Ernest Hemingway turuna katılacağız. Yazarın Ambos Mundos otelde 7 yıl kaldığı 511 nolu odayı, Havana’ya 20 dakika uzaktaki küçük bir Küba balıkçı köyü olan ünlü romanı "İhtiyar Balıkçı ve Deniz" yazdığı yer olan ve yazarın öğlen yemeklerini yediği Cojimar köyüne gidip Las Terezzas restaurantta öğle yemeğimizi alacağız. "Çanlar Kimin için çalıyor" romanından kazandığı para ile aldığı, Muhteşem La Vigia çiftliğindeki evi La Finca’yı, bugün Hemingway müzesini olarak kullanılan evini gezeceğiz. Öğlen yemeği sonrası Havana ya geri dönüp serbest zaman Ernest Hemingway'i hatırlatacak La Bodeguita del Medio'da, La Floridita’da Daikiri içebilir, hemen her sokakta, barda söyleyen müzisyenlere eşlik edebilirsiniz. Latin Müzik yapılan sokak cafelerinde hoşça vakit geçirebilir ve kentin en hareketli caddelerinden biri olan Calle Obispo’da yürüyüş yapabilirsiniz. Bu cadde üzerinde el sanatları ile ilgili küçük dükkanlar, kitapçılar, galeriler, barlar ve cafeler bulabilirsiniz.

Ya da Havana'da kalıp renkli sokakların tadını çıkarabilirsiniz.

9. Gün

Havana - İstanbul
Küba turumuzun son gününde KLM Havayolları'nın saat 19.15 uçuşu ile güzel anılar ve anlar biriktirdiğinizi umduğumuz turumuzun son gününde İstanbul'a dönmek için yola çıkıyoruz.


Bilet Satışı için: 
https://duspatikasi.com/turlar/kuba-turu

Kayıt:
Whatsapp Kurumsal +90536 2657454
info@duspatikasi.com
Ofis :0212 9750875

Ücret 1980 Euro

Ücrete Dahil Olanlar
İstanbul - Havana Uçak Bileti
Havana - İstanbul Uçak Bİleti
8 Gece Konaklama
Rehberlik
8 Kahvaltı
Şehirler arası Ulaşım
Seyahat ve Kaza Sigortası

Ücrete Dahil Olmayanlar
Küba Vizesi (50 €)
Yurtdışı Çıkış Harcı
Şahsi Harcamalar
Bahşişler
At Safari
Tekne Turu
Latin Dansları Eğitimi
Müzelerin Giriş Ücretleri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SARAYBOSNA SOKAK FOTOĞRAFÇILIĞI ATÖLYESİ 17-18-19 Kasım 2023

BAKI - KÜÇƏ FOTOQRAFİYASI SEMİNARI 13-14 may 2023

Radio Sarajevo / Engin Güneysu