SARAYBOSNA SOKAK FOTOĞRAFÇILIĞI ATÖLYESİ 19-20-21 Mayıs 2018

SARAYBOSNA
SOKAK FOTOĞRAFÇILIĞI ATÖLYESİ
19-20-21 Mayıs 2018



Atölye Danışmanı : Engin Güneysu


Belgesel ve  Sokak fotoğrafçılığı alanlarında çalışmalarını sürdüren Agence Le Journal fotoğrafçısı Engin Güneysu Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da 3 gün sürecek Sokak Fotoğrafçılığı atölyesi düzenliyor .


Program kapsamında işlenecek konular başlıca şöyle:

Dünya'da kent fotoğrafı adına dünden bu güne yapılan işlerin incelenmesi,katılımcıların portfolyolarının değerlendirilmesi ve daha etkili kompozisyon kurmaları için kendilerine sokakta ve sınıf ortamında aydınlatıcı ipuçlarının aktarılması.

Sokak Fotoğrafçılığı

Sokaklar, toplumların kültürlerinin en büyük ve doğrudan yansımasını oluşturur. Bir yere dair orada bulunan insanların yaşayış tarzları hakkında en temel bilgiler şehirlerin görüntülerine bakarak oldukça kolay ortaya çıkartılabilir.

Sokaklar, aslında doğal bir platodur. Sokak fotoğrafçısı da bu devamlı değişim halindeki sahneyi en iyi değerlendiren kişidir, anlık değişen ışık koşulları kendisinden bağımsız hareket eden insanlar, sokak fotoğrafçısının işini zorlaştırır.

Ama fotoğrafçı; fotoğraf makinesine hakim olmayı ve konunun neresinde ne zaman bulunulması gerektiğini bildiği sürece ortaya kurgudan öte gerçeğin en yalın halini çıkartacaktır.


Sokak Fotoğrafçılığı Semineri Programı:

1.Gün

1.Oturum


Sokak Fotoğrafçılığının genel tanımı

Sokak fotoğrafçılığı alanındaki önemli fotoğrafçılar ve çalışmalarının incelenmesi.


2.Oturum

Katılımcıların fotoğraf yaklaşımları ve bu güne kadar ürettikleri işler üzerinden fotoğraf okumalarının yapılması.

İlk oturuma gelirken katılımcıların 10 - 15 adet kendi kendi çektikleri fotoğraflarını yanlarında getirmeleri gerekmektedir. ( bunun için katılımcılardan atölye öncesi mail yolu ile örnek fotoğrafları istenebilir )

Engin Güneysu eşliğinde kendisinin Sarajevo’daki favori mekanlardan bazılarının gezilmesi.


3.Oturum

Sokak Fotoğrafçılığına uygun Giyim kuşam önerileri Teknik ekipmanlar; fotoğraf makineleri ve objektifler
Çekim teknikleri; Konuya yaklaşma, doğru objektif kullanımı
Kompozisyon oluştururken dikkat edilmesi gereken unsurlar ve değişkenler.


2. Gün

1.Oturum :

ilk gün işlenen konuların kısaca üzerinden geçilmesi.

Oturum katılımcıların gerçek bir fotoğraf ile karşılaşıldığında nasıl hareket etmeleri ve kameralarını nasıl daha kontrollü kullanacaklarına dair bir mizansen ile istenilen ideal fotoğraf kaydetme üzerine bir çalışma yapılacaktır.


2.Oturum

Kameraların sahada kullanılması.

Katılımcıların gerçek bir fotoğraf ile karşılaşıldığında nasıl hareket etmeleri ve kameralarını nasıl daha kontrollü kullanacaklarına dair bir mizansen ile istenilen ideal fotoğraf kaydetme üzerine bir çalışma yapılacaktır. Sonrasında ise Engin Güneysu eşliğinde kendisinin Sarajevo’daki favori mekanlarından bazıları gezilecek ve sonrasında katılımcılar için serbest zaman verilecek ve belirlenecek bir saatte tekrar bir araya gelip gün içinde katılımcıların ürettikleri işler değerlendirilecek.



3. Oturum

katılımcıların gerçek bir fotoğraf ile karşılaşıldığında nasıl hareket etmeleri ve kameralarını nasıl daha kontrollü kullanacaklarına dair bir mizansen ile istenilen ideal fotoğraf kaydetme üzerine bir çalışma yapılacaktır.


Çekilen bir fotoğrafın bilgisayarda ideal ve Pratik bir şekilde editlenmesi ve baskı için hazırlanması. Dijital kamrralar için film etkisi oluşturan extra programlardan yararlanmak.

3. Gün


Engin Güneysu eşliğinde kendisinin Sarajevo’daki favori mekanlarından bazılarının gezilmesi.

Serbest zaman ve gün sonunda 3 gün boyunca üretilen işlerin üzerinden geçilmesi ve katılımcıların gelişiminin gözlenmesi üretimleri yaklaşımları hakkında tespitlerin kendilerine aktarılması.



 Seminer Katılım Koşulu:

*Temel Fotoğraf Bilgilerine sahip olmak (diyafram, enstantane, pozlama vb.)
*Manuel kullanıma uygun olan bir fotoğraf makinesine sahip olmak


İlk oturuma gelirken katılımcıların 10 - 15 adet kendi çektiği fotoğraflarını flaş bellekte yanlarında getirmeleri gerekmektedir. ( katılımcılardan atölye öncesi örnek fotoğrafları kendilerinden mail yolu ile de talep edilebilir )

Seminer Katılımcı Sayısı: En az 4, en çok 10 kişi ile sınırlıdır.


Bosna Hersek’e gidiş dönüş ülke içindeki ulaşım giderleri katılımcının kendisine aittir toplu araç tutulması ve kiralanması durumunda giderler kişi başına bölünecektir.


 İstanbul’dan katılacaklar için Istanbul - Sarajevo 19 Mayıs saat 09:30  dönüş için ise Sarajevo­ Istanbul 23 Mayıs 17:40 yine Pagasus uçuşunu öneriyoruz.



Merak ettiğiniz her türlü bilgi için lütfen iletişime geçin.


Tel : 05302902020




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SARAYBOSNA SOKAK FOTOĞRAFÇILIĞI ATÖLYESİ 17-18-19 Kasım 2023

Radio Sarajevo / Engin Güneysu

BAKI - KÜÇƏ FOTOQRAFİYASI SEMİNARI 13-14 may 2023